Menu

Gotuję, bo lubię

Jagodowe latte

kasiaaaa24

Do tej pory na blogu pojawiła się kawa truskawkowa ( klik ) oraz malinowa ( klik ). Do idealnego, letniego trio brakowało tylko kawy z jagodami :) I o ile poprzednie dwie propozycje to kawy na zimno, tak ta - w wersji podstawowej - jest kawą na ciepł... więcej

Tarta z budyniem i morelami

kasiaaaa24

I przyszła pora na wypiek z morelami :) Na początek wybór padł na tartę. Z wyjątkowo smacznego i idealnie kruchego ciasta (które od razu stało się moim faworytem do tart), z delikatnym, kremowym nadzieniem z budyniu, ułożonymi gęsto na budyniu morela... więcej

Jak przechowywać owoce i warzywa oraz KONKURS

kasiaaaa24

Sezon na owoce i młode warzywa w pełni, więc nie dziwi, że bez względu czy to wielki targ, czy mały, osiedlowy warzywniak - stragany dosłownie uginają się pod ich ciężarem. I to właśnie one, dla wielu z nas, stanowią jeden z najistotniejszych argumen... więcej

Klopsy mięsne z cukinią w sosie serowym

kasiaaaa24

W miniony weekend zafundowałam nam przepyszny obiad.  Niby zwyczajne klopsy, ale jak wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach :) Dzięki dodatkowi podsmażonej cukinii stają się bardzo delikatne (nie jestem w stanie sobie przypomnieć, czy kie... więcej

Anielskie ciasto z agrestem (Angel Food Cake)

kasiaaaa24

Anielskie ciasto (z ang. Angel Food Cake) to ciasto o konsystencji przypominającej biszkopt, ale znacznie od niego delikatniejsze. Bardzo popularne w Ameryce i Wielkiej Brytanii gdzie przygotowywane jest bez dodatków, ale już po upieczeniu serwowane ... więcej

© Gotuję, bo lubię
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci