Menu

Gotuję, bo lubię

Tarta z dynią i podgrzybkami

kasiaaaa24

Dzisiaj propozycja wytrawnej, jesiennej tarty z dodatkiem pieczonej dyni i świeżych, leśnych grzybów.  Składniki na formę o średnicy 22-23 cm Ciasto: * 200 g mąki pszennej tortowej * 110 g miękkiego masła * 1 żółtko * 2 pełne łyżki zimnej w... więcej

Bułki drożdżowe z maślakami

kasiaaaa24

Dziś mam dla Was pomysł na bułki z grzybowym farszem. Ja wykorzystałam maślaki, ale świetnie sprawdzą się też podgrzybki, a jeśli nie macie dostępu do grzybów leśnych, równie dobrze możecie przygotować farsz po prostu z pieczarek. Po upieczeniu i wy... więcej

Ravioli z podgrzybkami

kasiaaaa24

W tym roku wrzesień wyjątkowo sprzyja grzybiarzom, więc tylko kwestią czasu było, kiedy teść poinformuje mnie, że pierwsza partia darów lasu czeka już na odbiór. Ich ilość była naprawdę imponująca, więc nie tylko poczyniłam zapasy na Święta, ale też ... więcej

Multicooker Redmond

kasiaaaa24

Zastanawiając się jak rozpocząć ten wpis, jedyne co wydawało mi się słuszne, to napisanie, że od ponad 3 lat jestem zadowoloną z jakości i funkcjonalności użytkowniczką multicookera marki Redmond. Sprawdza się on nie tylko w mojej kuchni, ale również... więcej

Sernik "Dyniowe Cappuccino"

kasiaaaa24

Ogród i parapety powoli wypełniają wrzosy, obok których nigdy nie potrafiłam przejść obojętnie. Coraz chętniej sięgam po zapomniane latem herbaty i jakoś już odruchowo oprószam popołudniową kawę cynamonem. O poranku ciepły sweter powoli staje się nie... więcej

© Gotuję, bo lubię
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci