Menu

Gotuję, bo lubię

Szpinakowe spaghetti z mascarpone i pieczarkami

kasiaaaa24

Ku mojej radości mamy już od dłuższego czasu nieograniczony dostęp do mascarpone i ricotty w supermarketach. Włoski serek, przypisywany głownie do tiramisu dziś znalazł zastosowanie jako sos do makaronu. Składniki: 500 dag spaghetti (lub każdego inne... więcej

Mus czekoladowy

kasiaaaa24

Mój własny pomysł na deser czekoladowy, powstał pod wpływem impulsu i ochoty na coś słodkiego :) Składniki: 2 budynie czekoladowe 1 litr mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 100 ml kremówki Gotujemy budyń i odstawiamy d... więcej

Flan gruszkowo – czekoladowy

kasiaaaa24

Można robić jako tartę, lub normalnie w małej tortownicy. Ciasto: 100 g mąki 30 g mielonych migdałów 70 g margaryny 2 łyżki stołowe wody Farsz: 400 g gruszek z puszki 60 g masła 4 łyżki stołowe cukru 2 jajka 100 g mielonych migdałów 2 łyżki kakao gar... więcej

Po czesku

kasiaaaa24

Dla mnie to smak wakacji w Grecji. Tak, w Grecji :) Zawsze za granicą polską zatrzymujemy się raz to na wyprażany syr, raz na knedlićki. I tak posileni, pędzimy w dalszą drogę :) Składniki na knedel : 450 g mąki tortowej 200 ml mleka 1 łyżeczka prosz... więcej

Wiosenne ciasto

kasiaaaa24

Pierwsze w tym sezonie z nie mrożonymi truskawkami i czereśniami. Składniki: 2 szklanki wydrylowanych czereśni 2 szklanki pokrojonych truskawek 100 g płatków migdałowych 2 łyżki brązowego cukru 300 g mąki 200 g cukru 200 g masła cukier waniliowy budy... więcej

© Gotuję, bo lubię
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci