Menu

Gotuję, bo lubię

Curry z dyni

kasiaaaa24

Najwyższa pora na wprowadzenie do swojej kuchni dyni. Jej właściwości zdrowotne oraz walory smakowe uczyniły z niej niekwestionowaną królową jesiennych dań i wypieków. I to właśnie jesienią mamy dostęp do największej ilości jej odmian. Aromatyczne cu... więcej

Chleb pszenny na zakwasie

kasiaaaa24

Wczorajszy, w 100% żytni chleb, z pewnością przypadł do gustu zwolennikom ciemnego, ciężkiego pieczywa z dużą ilością ziaren. Ale wiem, że wielu z Was nie przepada za tego rodzaju pieczywem i na co dzień sięga po jasny, pszenny bochenek. Więc tym raz... więcej

Chleb żytni na zakwasie

kasiaaaa24

Dziś mam dla Was przepis na chleb żytni na zakwasie, z dodatkiem sezamu, pestek dyni i słonecznika. Bez dodatku mąki pszennej, odrobinę ciężki i wilgotny, zdecydowanie dla zwolenników treściwego pieczywa. Zaczyn: * 70 g aktywnego zakwasu żytniego (... więcej

Chinkali - gruzińskie pierożki (przepis)

kasiaaaa24

Chinkali to przepyszne, tradycyjne, gruzińskie pierożki, których przygotowanie jest nie tylko tak samo proste (o ile nie jeszcze łatwiejsze) jak przygotowanie klasycznych pierogów, ale też nie wymaga od Was żadnych wyjątkowych umiejętności. Przygotow... więcej

Ziołowe rogaliki a la pizza pepperoni

kasiaaaa24

Dziś mam dla Was przepis na rogaliki a la pizza. Wykonane z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziół oraz czosnku, wypełnione sosem pomidorowym, pepperoni i serem. Podawane z ketchupem lub sosem czosnkowym będą zarówno miłą niespodzianką dla fanów pizzy, ... więcej

© Gotuję, bo lubię
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci